piatok 9. októbra 2015

DADA CREW - KRST DEBUTOVÉHO ALBUMU V CABARET VOLTAIRE UŽ TÚTO SOBOTU, POĎ!

     Ak nežiješ na dne studne jak drbnutá Samara z Kruhu, tak si celkom iste uvedomuješ, kto teraz diktuje trendík. Ver tomu, že najväčší HAJP okolo formácie DADA CREW len tak ľahko neutíchne. Je mi jasné, že aj ty followuješ Manreyov Photogram a neunikla ti video-pozvánka na sobotňajší krst ich debutového elpéčka Flausíme s Nietzchem. Už tento víkend, tak môžeš zažiť neopakovateľnú atmosféru živého vystúpenia experimentálnej skupiny, ktorá svoju inšpiráciu nachádza v deväťdesiatďeväť rokov starom smere, známym aj ako antiumemie. Chalani sú optimistickí a i napriek tomu veria, že prinášajú do našich končín niečo nové.

O texty sa znovu postaral freestyler BRETON a sľubuje nezrozumiteľné malátne skladby o ničom, tak ako to máme radi.
"Väčšinou si ideme egotripík, za ktorý nás cenia. Napríklad Marcel (MC DUCHAMP) často rapuje o tom, že sa rád oblieka ako žena. Inak máme radi top značky Hugo Ball, alebo Tzara, lenže mali sme dosť problém s tým, že im robíme neplatenú reklamu. Nejak sme začali s konceptom na vlastnú značku a už máme von mikiny JBMNORMY. No a teraz sa viac pozeráme na situáciu vo svete a okolo nás... len ponúkať nejaké riešenia sa nám moc nechce. Taká Fúza Lisa je automaticky napísaný text, o tom, že skôr Mone Lise narastú fúzy, ako na našich tvárach... rovnako tak ostatných deväť skladieb, sú veci nad ktorými nikto z nás zas až tak nerozmýšľal, ale napríklad Chutila jak falafel pojednáva o tom, ako som k sebe vzal neznáme dievča zo Sýrie. Na jednu noc..."

Breton nedávno pre fpiči.sk prezradil, že tvorbu textov a hudby často-krát robia spoločne.
"Hráme sa so skladačkami, to je pre nás základ tvorby. Občas sa zídeme nad bucket klobúkom, kde sú nahádzané slovíčka písané na papierové skladačky od pika a od piky začíname skladať text. Pomáha nám v tom náhoda. To isté robí Manray, keď sampluje... takže tak no... čiže náhoda je vlastne taký náš ďalší houmie..."

Hudbu a celkový vizuál ako vždy zabil mladý a talentovaný MANRAY.
"Občas používam foťák, ale väčšinou mám pocit, že mi ho ani netreba..." s falošnou skromnosťou komentuje výrobu merčendajzu novátorský producent.

Vlna hejtu za ich vlastne revolučnú prvotinku Tagnem sa na pisoár, čo je dnes už kultovou záležitosťou, nikoho neodradila od cesty za popularitou. Nasledovala spolupráca s uznávaným hudobným producentom Kandinským na hite s 80's feelingom Jeden celý rayovgram v nose mám.

"Po odozve na viral prvého singlu nám všetko ide tak akosi ľahšie a to sme mali pocit, že doska  bude ready for made tak o rok. Stihli sme získať 24k fans a to nás nakoplo k tvorbe..." vyjadril sa o úspechu frontman MC DUCHAMP. 
Takže jak sám vidíš, títo trendsetteri idú naplno a plánov majú veľa - ako nám stihli pošepkať medzi nimi je aj divoká áfterka a my tam rozhodne budeme, nech sa dáme s nimi v klube DOLE!
No a tebe neostáva nič iné, než zaželať skupine čoraz viac pozornosti a chystaj sa v sobotu na krst do klubu Cabaret Voltaire! NEZABUDNI - alebo zostaň doma a záviď!




článok spracoval: Alexander Refrešer
foto: Marcel Duchamp (zdroj Photogram @manray)

predpredaj vstupeniek na:
www.robimehudbusiqhojdaciehokona/dadalol.com



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára